Plastik ambalajın doğaya zararları

20.10.2016 tarihinde gönderildi.

PLASTİK AMBALAJIN DOĞAYA ZARARLARI

 

            Plastik ambalaj ile daha ucuz ve sağlıksız bir ürüne kavuşmanın bilinci birçok insan tarafından umursanmayan ya da göz ardı edilen bir durum olmaktadır. Sağlık yaşamın en temel ve hayati kaynağı olduğu halde, kullanılan her plastik ürün doğaya bilinçsiz atılarak, insanlar, canlılar ve hatta doğayı katleden unsurlara bürünmektedir.

 

             Kâğıt poşet, plastik ambalajın yerine kullanılabilir bir ürün özelliği taşıyabilmektedir. Üretime bağlı olarak taşıma çantası olan plastik yerine tekstil ürünleri, market veya pazar alışverişleri, kâğıt poşet ile çoğaltılarak kullanılabilmektedir. Aynı özelliği sağladığı kadar işi bittikten sonra çevreye olan saygınlığı da göz önünde bulundurulduğunda, daha çabuk geri dönüşüm kazandıran veya yok olma özelliği olan ürünlerdir.

 

             Bazı tedirgin alışverişlerde özellikle süt ve meyve suyu ürünleri plastik şişeler yerine karton ürünler kullanılması, daha sağlıklı ve uzun ömürlü bir kullanıma sebep olabilmektedir. Karton çanta, alışverişlerde ya da ev işyeri gibi alanlarda düzeni sağlamak adına da kullanılabilmektedir. Birbirinden değişik tasarımda üretilmeleri, karton çanta imalatının ne kadar ileri boyutta kullanılabileceğinin göstergesi olmaktadır. Çevreye ve doğaya saygılı davranmak isteyen tüketiciler, plastik yerinde kâğıt ve karton tercih ederek, daha fazla yeşil alana ihtiyaç duyulduğunu ya da duyulacağını gösterme çabasındadır. Kesilen her ağaç uzun yıllarda yetişen ve yerine yenisinin dikilmesini gerektiren bir kural taşımaktadır.

 

             Kâğıt üretilmesi dışında, köprü, yol, ev ya da tünel için ağaçların kesilip yerine başka bir şey ekilememesi gelecek nesiller için yaşam kaynaklarının kesilmesine hatta doğada daha az canlının daha kısa yaşayacağına işaret olmaktadır. Bu yüzden her geçen yıl bazı kuş türleri azalmakta hatta yok olabilmektedir. Kesilen ağaçlardan insanların fayda sağlaması, geçici çözüm üretmesi ağaçlarda yaşamını sürdüren hayvanların yok olmasına, nesillerinin tükenmesine sebep olabilmektedir. Bu bilinç içindeki insanların zaman zaman doğaya saygı adına ağaç dikim çalışmalarına katılmaları veya her insan hayatında kendi adına bir ağaç dikmeli kampanyasına katılması gerektiğini unutmamalıdır.

 

             Firmamız kâğıt poşet ve karton çanta imalatı için müşterilerimizin istekleri doğrultusunda, teknolojik makinalarımızla hizmet sağlayarak, farklı boy ve ebatlarda üretim yapmaktadır. Gelen talepler için kâğıt üzerine gerekli baskı ve boyama teknikleri uygulanarak, şık ve kullanışlı ürünler üretilmekte toptan siparişler alınmaktadır. Kullandığımız makinalar çok renk çeşidine sahip olduğundan, farklı baskı ve renk ortaya çıkartılabilmekte, ilgi çeken ve fark yaratan tasarımlar yapılabilmektedir. Firmamızda uzun yıllar çalışan ve konusunda uzman tecrübeli arkadaşlarımız, memnuniyetle karşılanan ürünler üretirken, sağlıklı ve uzun süre kullanılabilir kalitede iş yapmanın mutluluğunu taşımaktadır.




Copyright © Printpack.com.tr